Revolution Slider Error: Slider with alias StaticSlider not found.

Vita Energy Strawberry Malaysia harga, beli, fungsi: sistem pelangsingan sebenar tanpa diet dan gim

Titan Gel Malaysia jual, harga, pengedar: lebih tebal lebih bagus, dan saya tak maksudkan beg duit

Power Factor Saver Malaysia kegunaan, cara menjimatkan tenaga elektrik: bagaimana “memperlahankan” elektrik meter anda dalam 2 kali dan membayar secara sah kurang 50% untuk tenaga

Penyelesaian Kulit Terbaik Yang Anda Tidak Pernah Dengar. Inno Gialuron Malaysia

Denta Seal: terima kasih kepada ubat gigi ini saya tidak ke doktor gigi lagi

Miracle Glow: Kaedah inovatif bagi penjagaan kecantikan di rumah

Phytosen Plus – penurunan berat badan yang dijamin selesa

Green Coffee Untuk Penurunan Berat Badan dan Kesannya Terhadap Badan

Electricity Saving Box. Peranti penjimatan tenaga untuk setiap rumah

Biologi Daya Tarikan

Hot Galleries

Trending Story

Bagaimana wajah anda mendedahkan personaliti dan kesihatan anda

Kita adalah lebih daripada sekadar wajah yang cantik. Rupa-rupanya bentuk, saiz dan juga warna kulit kita boleh menyampaikan beberapa maklumat yang sangat penting tentang personaliti, kesihatan dan seksualiti kita.

Hari ini, kita diajar untuk tidak menilai buku melalui muka depannya. Tetapi walaupun ia adalah bijak untuk tidak menunjukkan terlalu banyak melalui penampilan, ahli psikologi mendapati bahawa wajah anda sebenarnya mendedahkan tetingkap pada rahsia yang tidak terhingga. Walaupun anda mengekalkan muka yang tidak berperasaan, ciri-ciri anda masih boleh mendedahkan maklumat mengenai personaliti, kesihatan, dan kepintaran anda.

Ideanya adalah bahawa biologi kita, seperti gen dan tahap hormon, mempengaruhi pertumbuhan kita, dan mekanisme yang sama itu akan turut membentuk watak kita.

Pertimbangkan struktur tulang muka - sama ada ia agak pendek dan lebar atau panjang dan kurus. Lefevre telah mendapati bahawa individu yang mempunyai tahap testosteron yang lebih tinggi cenderung untuk mempunyai wajah yang lebih lebar dengan tulang pipi yang lebih besar, dan mereka juga lebih cenderung untuk mempunyai personaliti yang lebih tegas, dan kadang-kadang agresif.

Hubungan antara bentuk muka dan dominans adalah sangat umum, seperti seekor monyet capuchin – lebih lebar mukanya, lebih besar kemungkinan yang ia akan memegang pangkat yang lebih tinggi dalam hierarki kumpulan.

Apa yang lebih menarik, para penulis juga menjumpai bukti "Kesan Dorian Gray" - di mana wajah yang sudah tua mula memperlihatkan aspek-aspek personaliti tertentu yang tidak pernah jelas apabila orang-orang tersebut masih muda. Wanita yang mempunyai personaliti yang lebih menarik dan pandai bergaul, daripada zaman remaja sehingga mencecah usia 30-an akan perlahan-lahan mula menambah daya tarikan fizikal, supaya dalam usia 50-an kelak, mereka akan dianggap lebih menarik daripada mereka yang kurang menarik dan kurang bersosial tetapi secara semula jadinya lebih cantik. Satu kemungkinan adalah bahawa mereka sememangnya tahu bagaimana untuk menunjukkan penampilan terbaik mereka, dan bahawa keyakinan dalaman mereka diperlihatkan pada perbezaan halus dalam ekspresi.

Wajah kita bukan hanya merupakan produk biologi kita. Kita tidak boleh mengubah gen ataupun hormon kita - tetapi dengan memupuk personaliti dan rasa harga diri kita, ia boleh mula untuk mencerminkan sesuatu yang jauh lebih penting.