Untuk lelaki, Untuk wanita

Mengapa kebanyakan orang berbohong mengenai keinginan mereka yang sebenarnya?

Agak jarang berlaku dalam kehidupan di mana kita akan berasakan sedikit aneh tentang seks. Ia adalah satu aspek di mana kebanyakan daripada kita mengalami kesan yang menyakitkan di dalam hati kita, yang dirasakan agak luar biasa.

Walaupun ia merupakan salah satu aktiviti yang sangat peribadi, namun seks dikelilingi oleh pelbagai idea-idea yang diluluskan secara sosial yang mengekodkan bagaimana orang normal sepatutnya rasa tentangnya dan menangani perkara tersebut. Walaupun sebenarnya, tidak ramai di antara kita yang benar-benar normal dari segi seksualnya. Kita semua hampir dihantui oleh rasa bersalah dan neurosis, oleh fobia dan keinginan yang menimbulkan gangguan, dengan sikap acuh tak acuh dan rasa jijik. Kita adalah menyimpang secara universalnya—tetapi hanya berhubung dengan beberapa cita-cita yang sangat diputarbelitkan mengenai kenormalan.

Kebanyakan daripada diri kita secara seksualnya kekal mustahil untuk berkomunikasi dengan sesiapa yang kita mahu fikirkan yang baik-baik sahaja mengenai diri kita. Lelaki dan wanita yang mencintai antara satu sama lain secara nalurinya menahan diri daripada berkongsi lebih daripada sebahagian kecil keinginan mereka kerana berasa takut, yang biasanya tepat, bagi menjana sikap meluat yang tidak tertahan oleh pasangan mereka.

Tiada apa yang erotik yang bukan juga dengan orang yang salah, yang sememangnya menjadikan detik-detik erotik itu begitu kuat: Pada ketika yang tepat di mana sifat jijik boleh berada di kemuncaknya, kita hanya merasakan alu-aluan dan keizinan. Fikirkan mengenai dua lidah yang meneroka alam mulut yang gelap dan peribadi— rongga mulut yang lembap dan gelap itu yang tiada orang lain selain daripada doktor gigi kita yang biasanya masuk. Sifat istimewa bagi penyatuan antara dua individu dimeterai oleh sesuatu perbuatan iaitu, jika dilakukan dengan orang lain, akan menjadi suatu yang menggerunkan untuk mereka berdua.

Apa yang diluahkan di antara pasangan di dalam bilik tidur adalah satu tindakan perdamaian di antara dua diri seksual yang berahsia yang akhirnya muncul daripada kesepian yang berdosa. Kelakuan mereka adalah amat bertentangan dengan tingkah laku yang diharapkan oleh dunia bertamadun. Akhirnya, dalam separuh kegelapan itu, pasangan boleh meluahkan kepada banyak perkara yang menakjubkan dan gila yang didorong oleh keinginan badan yang mereka miliki.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × one =