featured, Untuk lelaki, Untuk wanita

Melegakan kesakitan otot dengan balsam Flekosteel

Otot seperti sendi mempunyai hujung saraf, yang mana apabila berlakunya keradangan, ia akan menyebabkan kesakitan yang tidak dapat dielakkan. Ketidakselesaan sedemikian akan mempengaruhi keadaan kesihatan dan mungkin juga buat sementara waktu akan menyebabkan kehilangan pergerakan.

Masalah ini mempunyai beberapa sebab:

 • selsema yang biasa atau proses keradangan;
 • keadaan selepas pembedahan;
 • kesakitan selepas aktiviti fizikal yang intensif;
 • kesakitan yang tidak diketahui puncanya pada sendi dan otot.

Balsam Flekosteel yang memanaskan ini benar-benar akan menghapuskan gejala-gejala tersebut. Teksturnya membolehkan penyerapan yang pantas ke dalam kulit, dan meningkatkan peredaran darah di dalam saluran paling kecil. Tisu-tisu akan menerima nutrien, manakala toksin akan dikeluarkan daripada sel-sel. Kesan ini akan menghilangkan kesakitan dan mengembalikan pergerakan.

Ciri-ciri terapeutik balsam

Balsam ini adalah sangat mudah untuk digunakan, ia adalah salah satu sebab mengapa ia mendapat permintaan yang tinggi. Menurut pendapat daripada mereka yang telah membeli dan mula menggunakan Flekosteel, balsam ini amat berkesan. Satu lagi maklumat yang penting ialah kemungkinan untuk membeli produk tersebut di kaunter.

Kelebihan tambahan ubat ini adalah ia hampir serta-merta mengimbangkan kesakitan selepas menggunakan krim pada kawasan bermasalah. Balsam ini boleh digunakan di luar rumah kerana ia tidak perlu dicuci selepas digunakan pada kulit. Flekosteel boleh digunakan di mana sahaja: apabila mendaki di kawasan luar bandar, sebelum bermain sukan atau di tempat kerja. Orang-orang di Thailand dan di negara-negara lain sukakan pembungkusan kompak balsam tersebut, yang menjadikan ia mudah untuk dibawa ke mana-mana.

Sekiranya sedang merawat kesakitan sendi atau otot dengan ubat-ubatan, balsam tersebut boleh digunakan sebagai rawatan topikal yang berguna dan sekali gus mempercepatkan pemulihan. Walau bagaimanapun, balsam ini bukan sahaja memiliki ciri-ciri penyembuhan, malah ia juga sesuai untuk pencegahan. Ia boleh digunakan pada kawasan kecederaan mikro otot, untuk mengelakkan kesakitan selepas senaman, bermain ski, meluncur ais dan lain-lain lagi.

Mereka yang memesan balsam analgesik ini akan mendapat salap, yang mengandungi pelbagai komponen yang berasal daripada tumbuhan, dan juga herba berubat. Semasa peringkat pembangunan salap ini, suatu perhatian khusus diberikan terhadap kesan peningkatan gabungan bahan-bahan tersebut.

Formula balsam

Balsam Flekosteel mengandungi pelbagai bahan-bahan yang berguna.

 • Ekstrak Callisia fragrans mengandungi flavonoid yang memberikan kesan antitumor. Ia juga menghapuskan bengkak dan radang, mempunyai kesan analgesik, serta menormalkan proses metabolik.
 • Ekstrak Spongilia adalah merupakan agen utama dan disebabkan oleh sifat anti-radang tumbuhan tersebut, ia dapat meningkatkan bekalan darah. Ekstrak Spongilia sering digunakan di dalam salap untuk merawat lebam.
 • Fir dan minyak kayu putih. Bahan-bahan ini dapat mengaktifkan proses metabolik di dalam sel-sel. Ia juga mempunyai kesan anti-bakteria dan menenangkan, serta memberikan bau balsam yang menyenangkan.
 • Minyak lada cayenne. Komponen ini memberikan rasa membakar, dan oleh sebab itulah ia termasuk di dalam salap untuk radikulitis dan neuralgia. Bahan ini meningkatkan peredaran darah di dalam tisu, menyembuhkan proses keradangan dan melegakan kesakitan.
 • Minyak rosemary dan kayu manis. Bahan-bahan ini meningkatkan peredaran darah, meneutralkan toksin, dan melegakan kesakitan.
 • Minyak halia mempunyai ciri-ciri penganjalan yang mengelakkan kekejangan
 • Camphor meningkatkan kesan komponen analgesik yang lain.
 • Urea dan betaina meningkatkan kesan balsam.

Kontraindikasi dan ciri-ciri penggunaan

Ketaktoleran peribadi bagi komponen balsam tersebut adalah tidak dikecualikan. Jika tindak balas demikian berlaku, hentikan penggunaan produk ini. Wanita hamil atau menyusukan bayi tidak boleh menggunakan rawatan topikal ini.

Selain itu, jangan gunakan balsam pemanasan ini dalam kes luka terbuka pada kulit, walaupun luka kecil. Berhati-hatilah apabila menggunakan balsam tersebut pada kulit, elakkan sentuhan pada kawasan mata dan membran mukus. Untuk kesan maksimum, gunakan salap Flekosteel pada kawasan bermasalah tiga kali sehari. Balsam harus disapu perlahan-lahan pada kulit sehingga ia diserap sepenuhnya.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × two =