Exclusive Stories!

Tingkah laku seksual Wanita mungkin lebih hampir kepada Lelaki dari apa yang difikirkan sebelum ini

Satu kajian terbaharu menunjukkan bahawa lelaki dan wanita mungkin tidak begitu jauh berbeza dalam tingkah laku seksual seperti yang telah ditunjukkan oleh penyelidikan sebelum ini.

Dalam kebanyakan kajian, kaum lelaki biasanya dikatakan mula melakukan hubungan seks pada usia yang lebih awal, lebih kerap, dan dengan lebih ramai pasangan berbanding daripada wanita. Walau bagaimanapun, kajian terbaharu menunjukkan bahawa beberapa perbezaan jantina yang dilaporkan mungkin muncul kerana wanita tidak selalunya menjawab kaji selidik dengan jujur, sebaliknya memberikan jawapan yang mereka percaya adalah diharapkan daripada mereka.

Wanita adalah sensitif kepada jangkaan sosial untuk kelakuan seksual mereka dan mungkin kurang jujur ​​sepenuhnya apabila ditanya mengenai tingkah laku mereka dalam beberapa situasi kajian.

Dalam kajian ini, para penyelidik bertanyakan soalan kepada lelaki dan wanita tentang sikap dan tingkah laku seksual mereka di bawah beberapa keadaan ujian yang berbeza - termasuk salah satu di mana para peserta percaya mereka disambungkan kepada sebuah alat pengesan pembohongan.

Jawapan wanita adalah lebih hampir kepada lelaki dalam beberapa bidang tingkah laku seksual apabila mereka merasakan bahawa pembohongan akan dapat dikesan. Jawapan lelaki tidak berubah sebanyak mana seperti jawapan wanita di bawah situasi ujian yang berbeza.

Sebelum kajian itu, kami menyangkakan bahawa lelaki umumnya akan terlebih lapor mengenai tingkah laku seksual mereka manakala wanita akan terkurang lapor di bawah situasi ujian yang tertentu. Walau bagaimanapun, kami mendapati bahawa wanita lebih cenderung berbanding lelaki untuk mempunyai jawapan yang berbeza bergantung kepada keadaan apabila mereka diuji.

Keputusan kami mungkin mencerminkan peranan jantina yang sedang berubah pada masa kini di mana wanita tidak terlalu berasakan keperluan yang kuat untuk memenuhi jangkaan tertentu tentang tingkah laku seksual mereka.

Kaum wanita kelihatan berasa tertekan untuk memenuhi jangkaan peranan seks yang menunjukkan bahawa wanita perlu lebih berorientasikan hubungan dan perlu mengelak daripada dilihat gemar berhubungan rambang.

Kita hidup dalam budaya yang benar-benar mengharapkan corak tingkah laku seksual yang berbeza daripada golongan wanita berbanding daripada lelaki,” katanya.

Kajian tersebut menunjukkan lebih banyak perbezaan di antara lelaki dan wanita dalam sikap seksual daripada perilaku seksual.

Penyembuhan Seksual

“Berseri-seri kerana seks". Carrie Bradshaw bersama dengan trio “Sex and the City” mungkin adalah juara dalam mengesan, mendapat dan mengekalkannya, tetapi anda tidak perlukan almari yang dipenuhi dengan barangan berjenama Prada bagi menghargai wajah berseri-seri selepas melakukan hubungan seks yang memberi nikmat. Hakikatnya, seks meninggalkan kesan, bukan sahaja di fikiran, namun pada badan juga. Para penyelidik telah mula menerokai kesannya terhadap hampir setiap bahagian badan, daripada otak ke jantung sehinggalah ke sistem imun.

Kajian menunjukkan bahawa rangsangan dan kehidupan seks yang aktif boleh membawa kepada kehidupan yang lebih lama, kesihatan jantung yang lebih baik, kemampuan lebih baik untuk menghindari sakit, sistem imun yang lebih mantap dan juga perlindungan terhadap masalah kanser tertentu, apatah lagi kadar kemurungan yang lebih rendah.

Tetapi mencari mekanisme untuk manfaat ini dan membuktikan sebab dan akibat bukanlah satu perkara yang mudah. Hubung kaitnya sememangnya ada, jadi perlu ada sesuatu penjelasan untuk itu. Disebabkan oleh pemahaman yang lebih baik mengenai rangsangan biokimia, serta kemajuan dalam teknik pengimejan, doktor sedang hampir kepada beberapa kemungkinan. Usaha mereka membawa mereka kepada hormon oksitoksin, yang mungkin boleh menjadi pelincir utama bagi mekanisme seks. Dikenali untuk mengawal otot-otot rahim semasa bersalin, oksitoksin akan meningkat sehingga lima kali ganda lebih tinggi daripada tahap darah normalnya semasa orgasme. Kajian pada haiwan juga telah mendedahkan kesan oksitoksin yang lebih lembut. Ia bertanggungjawab untuk membantu individu menjalin ikatan emosi yang kuat, sehingga ia dipanggil sebagai hormon dakapan. Dibebaskan di dalam otak, oksitoksin mengalir di dalam darah, di mana ia bergerak ke tisu-tisu sehingga ke bahagian rahim, dan juga di sepanjang gentian saraf, di mana ia mengawal suhu badan, tekanan darah, penyembuhan luka dan juga kelegaan daripada kesakitan.

Walaupun ia tidak mungkin bahawa oksitoksin sahaja bertanggungjawab untuk kesan seks yang meluas pada badan, penyelidik berharap bahawa dengan menjejaki hormon, mereka boleh mendedahkan rangkaian sistem badan yang terlibat dengan aktiviti seksual dan mengenal pasti pemain biokimia yang lain di sepanjang jalan. Inilah apa yang mereka telah pelajari setakat ini.

Kenapa wanita tersenyum

Setelah tersenyum manis selama hampir empat dekad, saya kini mendapati diri ini cuba untuk berhenti. Atau, sekurang-kurangnya, mahu mengurangkan kekerapannya sedikit.

Senyuman bukanlah perkara kecil dan tidak berbahaya seperti yang ia kelihatan: Terlalu ramai di antara kita tersenyum bagi menunjukkan apa yang benar-benar ada di fikiran kita. Sememangnya, kejayaan pergerakan wanita mungkin diukur daripada keikhlasan ataupun kurang keihlasan itu daripada senyuman kita. Walaupun dengan segala usaha kita sebagai wanita Amerika telah dilakukan untuk mendapatkan dan mengekalkan kawalan penuh terhadap tubuh kita, apatah lagi takdir kita, kita masih seolah-olah belum boleh mengawal sepenuhnya beberapa kumpulan otot kecil pada wajah kita.

Kita sering kali tersenyum dan secara sembarangan-apabila kita sedang marah, apabila kita tegang, apabila kita berada dengan anak-anak, apabila kita sedang mengambil gambar, apabila kita ditemubual untuk kerja, apabila kita bertemu calon untuk diambil bekerja-sehinggakan Wanita Tersenyum itu telah menjadi pola asas rakyat Amerika khususnya. Sudah tentunya ini bukanlah satu perkara yang tidak baik. Senyuman meringankan beban, mengurangkan keperitan serta mengagihkan semula ketegangan saraf. Kajian menunjukkan bahawa doktor wanita akan lebih tersenyum daripada doktor lelaki, dan lebih disukai oleh pesakit mereka.

Jelas sekali, naluri kita adalah faktor lain. Senyuman kita mempunyai asal-usul daripada bagaimana monyet berinteraksi antara satu sama lain, misalnya menarik bibir mereka ke atas dan ke bawah untuk menunjukkan ketakutan mereka terhadap serangan, serta keengganan mereka untuk merebut kedudukan dominan. Dan seperti seekor oposum yang terperangkap ketika menyelongkar tong sampah, kita juga akan memperlihatkan senyuman kekok apabila kita melakukan kesilapan besar. Dengan mengisytiharkan bahawa diri kita tidak memberikan sebarang ancaman, senyuman kita menyediakan suatu cara yang sangat pelbagai untuk memberi perlindungan.

Bagaimana wajah anda mendedahkan personaliti dan kesihatan anda

Kita adalah lebih daripada sekadar wajah yang cantik. Rupa-rupanya bentuk, saiz dan juga warna kulit kita boleh menyampaikan beberapa maklumat yang sangat penting tentang personaliti, kesihatan dan seksualiti kita.

Hari ini, kita diajar untuk tidak menilai buku melalui muka depannya. Tetapi walaupun ia adalah bijak untuk tidak menunjukkan terlalu banyak melalui penampilan, ahli psikologi mendapati bahawa wajah anda sebenarnya mendedahkan tetingkap pada rahsia yang tidak terhingga. Walaupun anda mengekalkan muka yang tidak berperasaan, ciri-ciri anda masih boleh mendedahkan maklumat mengenai personaliti, kesihatan, dan kepintaran anda.

Ideanya adalah bahawa biologi kita, seperti gen dan tahap hormon, mempengaruhi pertumbuhan kita, dan mekanisme yang sama itu akan turut membentuk watak kita.

Pertimbangkan struktur tulang muka - sama ada ia agak pendek dan lebar atau panjang dan kurus. Lefevre telah mendapati bahawa individu yang mempunyai tahap testosteron yang lebih tinggi cenderung untuk mempunyai wajah yang lebih lebar dengan tulang pipi yang lebih besar, dan mereka juga lebih cenderung untuk mempunyai personaliti yang lebih tegas, dan kadang-kadang agresif.

Hubungan antara bentuk muka dan dominans adalah sangat umum, seperti seekor monyet capuchin – lebih lebar mukanya, lebih besar kemungkinan yang ia akan memegang pangkat yang lebih tinggi dalam hierarki kumpulan.

Apa yang lebih menarik, para penulis juga menjumpai bukti "Kesan Dorian Gray" - di mana wajah yang sudah tua mula memperlihatkan aspek-aspek personaliti tertentu yang tidak pernah jelas apabila orang-orang tersebut masih muda. Wanita yang mempunyai personaliti yang lebih menarik dan pandai bergaul, daripada zaman remaja sehingga mencecah usia 30-an akan perlahan-lahan mula menambah daya tarikan fizikal, supaya dalam usia 50-an kelak, mereka akan dianggap lebih menarik daripada mereka yang kurang menarik dan kurang bersosial tetapi secara semula jadinya lebih cantik. Satu kemungkinan adalah bahawa mereka sememangnya tahu bagaimana untuk menunjukkan penampilan terbaik mereka, dan bahawa keyakinan dalaman mereka diperlihatkan pada perbezaan halus dalam ekspresi.

Wajah kita bukan hanya merupakan produk biologi kita. Kita tidak boleh mengubah gen ataupun hormon kita - tetapi dengan memupuk personaliti dan rasa harga diri kita, ia boleh mula untuk mencerminkan sesuatu yang jauh lebih penting.

Most Commented ...

Hot Galleries

Style & Fashion

Our Editor Reviews

Trending Story

Dengan Varikosette, Kaki Wanita Akan Bebas Daripada Varikos

Ramai wanita terpaksa berhadapan dengan masalah vena varikos. Gejala pertama yang tidak menyenangkan bagi penyakit ini ialah keletihan yang teruk pada kaki, yang akan menjadi lebih teruk pada waktu petang. Tanda-tanda kemudiannya bagi masalah ini termasuklah pembengkakan dan urat labah-labah.

Hakikatnya adalah, akibat daripada penyakit demikian boleh membawa maut jika tidak diberi perhatian. Malangnya, tiada penawar yang berkesan bagi penyakit tersebut telah ditemui sehingga baru-baru ini. Terima kasih kepada usaha beberapa ahli saintis Eropah, suatu formula baharu telah dibangunkan yang membolehkan anda untuk menghapuskan gejala penyakit tersebut serta penyakit itu sendiri. Formula ini telah digunakan dengan berjayanya untuk menghasilkan suatu ubat unik yang dikenali sebagai Varikosette.

Apakah jenis produk ini?

Varikositi membuatkan darah menjadi lebih pekat, lalu menggalakkan pembentukan darah beku dan plak, yang lama-kelamaan dapat dilihat dengan mata kasar. Saluran darah akan kehilangan keanjalannya, dan inilah apa yang dikenali sebagai "urat labah-labah" akan terhasil. Untuk mengelakkan peringkat lanjutan di mana hanya pembedahan boleh membantu, adalah disyorkan untuk menggunakan kaedah yang berkesan bagi memerangi penyakit tersebut, termasuklah dengan penggunaan Varikosette. Produk-bio ini telah dicipta secara eksklusif daripada bahan-bahan semula jadi, dan ia secara aktif dapat melawan semua manifestasi penyakit ini.

Komposisi

Pengilang bagi krim yang unik ini menggunakan 100% bahan semula jadi bagi melindungi badan wanita dan meningkatkan keberkesanan produk. Ia termasuk:

  • Bahan urea;
  • Troxerutin;
  • Campuran herba seperti Witch-Hazel dan Gingko Biloba;
  • Ekstrak Horse Chestnut;
  • Mentol;
  • Minyak jagung dan minyak bunga matahari.

Komponen-komponen ini telah digunakan dalam perubatan untuk masa yang lama, terutamanya untuk rawatan vena varikos. Tetapi, keunikan tertentu produk ini adalah bahawa gabungan unsur-unsur yang amat berkesan sedemikian adalah digunakan buat kali pertamanya.

Krim Varikosette ini, menurut golongan wanita yang telah mengujinya, dapat memulihkan penjanaan semula jadi sel darah dengan cepat, serta mengembalikan semula keanjalan saluran darah. Dengan penggunaan harian, produk ini dapat merawat masalah kebengkakkan dan melegakan proses keradangan. Troxerutin juga membantu membaiki kerosakan kepada lapisan epidermis.

Bagaimana untuk menggunakannya

Varikosette benar-benar selamat untuk kesihatan manusia dan tidak mempunyai sebarang kontraindikasi atau kesan sampingan. Tetapi sebelum membuat pesanan, pastikan anda tidak mengalami alahan kepada mana-mana komponennya. Untuk kesan maksimum, produk ini harus digunakan mengikut arahan berikut:

  • Basuh dan lapkan kulit kaki hingga kering;
  • Sapukan krim pada kawasan yang terjejas, bergerak daripada bahagian atas ke bawah;
  • Urut sehingga diserap sepenuhnya.

Krim ini tidak melekat pada pakaian, tidak meninggalkan kesan dan tidak menyebabkan sebarang ketidakselesaan. Ia boleh digunakan sehingga tiga kali sehari.

Keberkesanan krim

Dalam masa hanya beberapa minggu, Varikosette akan membantu anda menghilangkan vena varikos serta kesan-kesannya. Krim ini mampu memulihkan kembali kerosakan yang disebabkan kepada urat, meningkatkan ketegangan dan keanjalan saluran darah, serta memastikan aliran darah yang normal di dalam urat. Tetapi perlu diingat bahawa dengan membelinya, ia tidak bermakna dapat menyembuhkan masalah ini serta-merta. Untuk mencapai hasil yang dikehendaki, anda perlu menggunakannya beberapa kali sehari.